Kapparid on kapparipõõsa avamata õienupud. Kappareid müüakse kas sool- või äädikavees, mõnikord ka kuivalt soola sees. Soola sees säilitatud kapparid on hinnatumad, sest need saab soolast lihtsalt puhtaks pesta ja nad ei omanda äädikamaitset. Enne tarvitamist loputa soolas säilitatud kapparid jooksva vee all ning seejärel leota umbes 30 minutit soojas vees. Äädikamarinaadis kapparid loputa samuti jooksva vee all ja pressi õrnalt kuivaks. Eriti hinnatud on pisikesed prantsuse kapparid (nonpareilles, läbimõõt kuni 7 mm). Veidi avatud õienupud on teise sordi kapparid.
Veidi suuremad (oliivisuurused) on kapparipõõsa marjad - neil on tavaliselt ka veel vars otsas, nii et sobivad hästi suupistelauale. Kapparimarjad on mahedamad kui kapparid ja eriti populaarsed Hispaanias ('alcaparrones'), kus neid võib leida tapas-laual.
Siin on kapparite jaotus suuruse järgi:
kuni 7 mm - non pareil
7-8 mm - surfines
8-9 mm - capucines
9-11 mm - capotes
11-13 mm - fines
üle 14 mm - grusas